4 port
Skala och hacka löken.
Finhacka vitlöksklyftan.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken några minuter.
Tillsätt rotfrukterna och fräs ytterligare några minuter.
Smula buljongtärningen över och tillsätt vatten. Låt koka i cirka 10 minuter.
Skär laxen i bitar och strö på salt och vitpeppar.
Lägg ner laxbitarna i soppan och låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Gjorde min vanliga laxsoppa häromdagen. Sägs ju dessutom att barn blir duktiga på matte om dom äter mycket lax, ja, om det stämmer vet jag inte men man kan ju alltid köra med det vid köksbordet
Fiskgryta var alltså tanken att det skulle bli i samarbete med resterna, men när det var färdigkockat visade det sig att grytan förvandlats till en soppa
Det var alldeles för länge sen jag gjorde laxsoppa, som är så gott och enkelt. Alla ingredienser är ju så där lite efter behag, men ungefär så här ser Skatboets laxsoppa ut
Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Vad jag älskar mest är alla de fina färgerna, vi äter ju med ögat också. Marinerade rotfrukter i vitlök, salt, svartpeppar och olivolja som är gott att serveras till kött och kyckling
Ingredienser Portioner. 4 3 morötter 2 palsternackor 600 g fast potatis 2 msk olja 1 tsk rosmarin 2 vitlöksklyftor salt och peppar 4 kycklingfiléer 1 äpple 2 dl matyoghurt 1/2 tsk rosmarin 1/2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Garnera med timjankvistar. Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.