Laxlasange med spenat och fetaost
Helena Toftling
Helena Toftling

Laxlasange med spenat och fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st laxfileér
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 burk hela tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 pkt fetaost
  • 2 nävar bladspenat
  • 2 tsk citronsaft
  • lasangeplattor
  • salt
  • peppar

Beskrivning

    1. Hacka lök och vitlök och stek mjuka. Skiva laxen i mindre bitar och stek med löken. Häll över vitt vin och tomaterna. Låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar.

    2. Blanda creme fraiche, grädde, citronsaft och bladspenat i en bunke. pressa vitlök i och krydda med alt och peppar.

    3. Lägg en skopa av laxblandningen i botten på en ugnssäker form, täck med lasangeplattor. På nästa lager ha på ytterligare laxblandning och lite av creme fraichesåsen. Smula över fetaost.

    4. Repetera detta i flera lager. Avsluta överst med laxblandningen, creme fraichen och lite fetaost.

    5. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.