Rivet citronskal av 1/2 citron + några droppar vätska
Salt & peppar
Räkfond
Räkskal
Morot
Lök
Vitpeppar
Svartpeppar
Dill
2 dl
vitt vin
2 dl
vatten
Några citronskivor
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Tina och skala räkorna och lägg de sedan åt sidan. Lägg räkskalen i en kastrull tillsammans med hackad morot, lök, citron och kryddor.
Slå på vatten och vin, låt koka upp och koka ca 15-20 minuter. Sila fonden och ställ åt sidan.
3. Riv äpplet och mosa fetaosten, häll på en skvätt olja, salt, peppar och blanda allt.
Smörj en ugnssäker form, lägg upp laxen och bred över fetaoströran, krydda med lite dill ovanpå allt.
4. Blanda grädde, fond, citron + citronskal, salt och peppar i en bunke. Slå över såsen i ugnsformen runt laxen.
Tillaga laxen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Rätten är nu klar och serveras med ris, potatis eller det man själv känner passar till. Toppa med räkor och crabsticks!
Inbakad laxmed persto och räkor. Vik ihop smördegen så det blir små snygga laxpaket. Vi kikade på Toys 'R' Us efter vad de önskar sig inför sina födelsedagar i februari och jag passade på att dra med dem på en snabbvända på mellandagsrean
Börja med att smälta smöret och fräsa löken tills den blir blank. Krydda med lite nymalen peppar. Lägg potatis, broccoli ochlax i en smord eldfast form
Till middag ikväll åt vi en extra lyxig macka med räkor, crabsticks, lax, ägg och hemmagjord majonäs, enkelt och gott att ha både som lunch eller till middag
Idag blev det med en räksås till som är så otroligt god att man skulle kunna sitta och sleva i sig den med sked Den fick ett gott betyg här hemma, så den kommer absolut göra massa gånger framöver
Rätten har en tydlig smak av grädde och vitlök ochlaxens goda smak kommer verkligen fram. Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften
Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Lägg laxen i mitten på fatet med potatismoset och häll över såsen. Smaka av med salt och citronsaft. Klicka i smeten i spadet under vispning samt späd med grädden
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Krydda med salt och peppar. Servera gärna med en klick crème fraiche. Skär laxen i bitar och rör ner. Hon hade lagat det en kväll och pappa, som sällan har nån direkt åsikt om sånt där, hade tyckt att det var jättegott
Gnid in laxfilénmed ex. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Kommentarer
sanduni
Thank you for this recipe.
sanduni
I love this recipe
Logga in eller Registrera för att kommentera.