LAX MED CASHEWTÄCKE OCH MATHAVRESALLAD
Simon Olofsson
Simon Olofsson

LAX MED CASHEWTÄCKE OCH MATHAVRESALLAD

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER FÖR 4 PERS
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk rapsolja till stekning
  •  
  • Cashewtäcke
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • rivet skal från 1 lime
  • 1 ½ msk sweet chilisås
  • 30 g rumsvarmt smör
  •  
  • Mathavresallad
  • 3 dl mathavre
  • ½ purjolök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 frp körsbärstomater (250 g)
  • 1 frp svarta bönor (230 g avrunnen)

Beskrivning

    SÅ HÄR GÖR DU

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i ca 3-4 minuter på varje sida tills den nästan är helt klar.

    Cashewtäcke: Grovhacka cashewnötter, pressa vitlök och blanda med rivet limeskal, sweet chili och rumstempererat smör. Lägg laxen i en ugnsform, bred på cashewröran och låt stå i ugn 4-5 minuter.

    Mathavresallad: Koka mathavre enligt förpackningens anvisningar. Strimla purjolök och fräs 2-3 minuter i olja. Krydda med salt och svartpeppar. Halvera körsbärstomaterna och skölj bönorna och blanda alla ingredienserna i den nykokta mathavren.

    Servera laxen med mathavresallad och dekorera med en limeklyfta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.