Lax i ugn med risnudelsallad och koriandermajonnäs
Torbjörn Zachrisson
Torbjörn Zachrisson

Lax i ugn med risnudelsallad och koriandermajonnäs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 600 glaxfilé, utan skinn och ben
  • 1 mskfurikake, eller sesamfrön0,5 mskflingsalt1zucchini2rödlökar150 gsockerbönor180 grisnudlar, platta1 mskolivolja70 gmangoldskott, röda Teriyakisås:1,5 dlsoja, glutenfri0,5 dlsweet chilisås3 mskrårörsocker0,5 dlrisvinäger1 mskingefära, finriven1 msksesamolja0,5 mskmajsstärkelse, MaizenaMajonnäs:1ägg, eller 4 msk kikärtsspad2 tskdijonsenap1,5 tsklime, pressad2,5 dlrapsolja1 krukakoriander1 tsksalt1 krmsvartpeppar, nymald 

Beskrivning

    Gör så här:

    Teriyakisås: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ca 3 min. Rör ihop majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i såsen under kokning. Låt svalna.

    Majonnäs: Häll ägget eller kikärtsspadet i en mixerskål (spara kikärterna till onsdagen) med senap och limesaft. Tillsätt oljan, lite i taget under kraftig vispning. Grovhacka och tillsätt koriandern. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

    Lax: Sätt ugnen på 200°. Skät laxen i 4 bitar. Lägg dem på en smord plåt. Häll över teriyakisåsen. Strö över furikake och flingsalt. Skär zucchinin i mindre bitar. Skala och skär löken i skivor. Lägg lök och zucchini runt om laxen. Tillaga mitt i ugnen till 54° innertemperatur, ca 15 min.

    Strimla sockerbönorna. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj nudlarna lätt i vatten. Tillsätt olja, sockerbönor och mangoldskott. Servera laxen med nudlar och majonnäs.


Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.