Lax-fågelbo påskbuffé  Soffpotatis
catrineyngbro
catrineyngbro

Lax-fågelbo påskbuffé Soffpotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vill du ha detta som förrätt eller mindre fågelbon så gör du 8 bon istället.
  • Per stort fågelbo
  • ?384 Kalorier
  • ?6 Smartpoints BLÅ
  • ?11 Smartpoints GRÖN
  • ?3 Smartpoints LILA
  •  
  • För 4 portioner behöver du
  • 8 potatisar
  • 2 ägg
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 rödlök
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl Creme fraiche 8%
  • Dill efter smak
  • Salt efter smak

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°
    Skala potatisen och koka den.
    När potatisen är genomkokt så mosar du den.
    Häll i äggen och kryddorna.
    Blanda och klicka ut 4 ”fågelbo” på plåten.
    Sätt in i ugnen i ca 10min.

    Hacka rödlöken och laxen.
    Blanda alla ingredienser i en bunke.
    Servera på potatismoset.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.