Lasange
catrineyngbro
catrineyngbro

Lasange

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 st gul lök
  • 500 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk socker
  • 3 tsk basilika
  • 10 st lasagneplattor, torkade
  • Ostsås
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 dl riven ost, lagrad

Beskrivning

    Gör så här
    Sätt ugnen på 200°.
    Köttfärssås
    Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Fräs löken tillsammans med nötfärsen i ett par minuter. Rör om så att köttfärsen blir finfördelad. Krydda med salt och peppar.
    Häll ner krossade tomater, tomatpuré, balsamvinäger, kalvfond, socker och hackad basilika. Rör om och låt såsen koka upp. Sänk sedan värmen och låt allt småkoka under lock i 10-20 minuter. Smaka av och krydda efter önskemål.
    Bechamelsås
    Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll därefter i resten av mjälken och smöret. Låt såsen koka upp under omrörning (annars är det stor risk att den bränner fast), sänk sedan värmen.
    Häll i osten och låt den smälta, samtidigt som du fortsätter att röra om. Låt ostsåsen småkoka i ett par minuter.
    Häll ett lager köttfärssås i botten av en ugnsform. Häll därefter i lite av ostsåsen. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå. Tryck gärna försiktigt ned den i ostsåsen. Upprepa detta tills du har tre lager lasagne. Spara lite av ostsås så att du kan täcka det översta lagret lasagneplattor med den.
    Grädda lasagnen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills pastan är mjuk och ytan är gyllenbrun. Låt lasagnen vila i minst fem minuter innan servering.
    Smaklig måltid!
    Publicerat 28/1 2018 av Daniel Claesson

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.