2. Tomatsås: Skala och skiva eller hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan, tillsätt tomaterna och röda linser. Låt det koka ihop 10-20 minuter.
3. Bechamelsås: Skär zucchinin i grova bitar. Låt den koka med fraichen ca 5 minuter. Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
4. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomat- och bechamelsås. Spara lite av den vita såsen och bred över. Strö gärna på lite riven parmesanost.
5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Tillbehör: Servera lasagnen med en blandad sallad och ruccola.
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
) Pizzasallad smakar hur gott som helst till lasagne, men tyvärr hade jag inte förberett sådan, så det blev en snabbvariant med riven morot, strimlad vitkål och rödkål samt filéead apelsin och apelsinsaft
Att ha i linser tycker jag är ett bra sätt att få lasagnen lite mer matig och proteinrik. Idag var det en zucchinioch en squash som höll på att bli gamla, så Niklas gjorde en lasagne utifrån det
Pastan klippte jag i remsor och geggade ihop med allt annat innan jag pytsade ut det hela i formen, men jag tror mer på att göra ett traditionellt lasagneupplägg
Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. Lägg på tre lasagneplattor. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant
Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnenmedzucchini, ajvar och fetaost. I denna lasagnevariant ingår det ingen traditionell ostsås, utan den ersätts med en röra gjord på crème fraiche, ajvar och riven ost, vilket gör att man slipper skrubba såsgrytan (helt perfekt för mig som tycker det är supertråkigt att diska
Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och vatten (skölj ur förpackningen med lite av vattnet och ha ner i grytan)
När jag skulle göra paj för några veckor sedan fick jag syn på paketet medrödalinser i skafferiet, och började fundera på om det inte skulle gå att göra ett pajskal på kokta linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.