Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor
Joakim
Joakim

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 PORTIONER
  • 2 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 6 msk tomatpuré
  • 1000 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 4 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
  • 8 dl vatten
  • 400 g fryst bladspenat
  • 4 halloumi (à 200 g)
  • 3 dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 3 dl riven prästost
  • salt och svartpeppar
  • ev färsk timjan till garnering

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.

    Skala, dela och finhacka lök och vitlök.

    Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.

    Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.

    Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Skär halloumin i tunna skivor.

    Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

    Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med timjan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.