Färslasagne
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Färslasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 gram färs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 dl vatten
  • 6 dl krossade tomater
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • salt & peppar
  • lasagneplattor
  •  
  • Bechamelsås med riven ost
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm muskot
  • 2 dl ost, riven

Beskrivning

    1. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, krossade tomater och buljong. Krydda och koka ca 15 minuter.

    2. Sätt ugnen på 225 grader. Ostsås: smält smöret, rör i mjöl och späd med lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Låt småkoka i ca 5 minuter under omrörning. Krydda. Rör i osten.

    3. Varva färssås, lasagneplattor och ostsås. Börja med färssås och sluta med ostsås. Strö över lite riven ost. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Känn med en gaffel om pastan är mjuk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.