Lasagne
rikarda
rikarda

Lasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • • 2 gula lökar
  • • 2 vitlöksklyftor
  • • olja eller margarin
  • • 400 g köttfärs
  • • 1 burk krossade tomater
  • • 1 st buljongtärning
  • • ½ tsk salt
  • • 1 krm svart-eller vitpeppar
  • • ½ tsk chilipulver
  • • ½ tsk basilika
  • • 10 st lasagneplattor
  •  
  • Ostsås
  • • 2 msk margarin eller smör
  • • ½ dl mjöl
  • • 7-8 dl mjölk
  • • 1 tsk salt
  • • 1 krm peppar
  • • 2 dl riven ost

Beskrivning

    1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs dom mjuka i matfettet.
    2. Öka värmen och tillsätt färsen. Bryn den lätt tills den blir grynig.
    3. Häll i tomaterna och koka upp röran.
    4. Lägg i buljongtärning, salt, peppar och chilipulver.
    5. Koka på svag värme 15-20 minuter.
    6. Gör under tiden ostsåsen.
    7. Smält matfettet till ostsåsen och rör i mjölet.
    8. Tillsätt mjölken, rör om och koka såsen 5 minuter. Rör om då och då så det inte bränns fast.
    9. Tillsätt salt, peppar och ost.
    10. Smula sönder basilikan och tillsätt i köttfärsröran när den kokat klart.
    11. Varva plattorna med köttfärsröra och ostsås i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås.
    12. Strö på riven ost.
    13. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 30-40 minuter.
    14. Servera lasagnen genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.