1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka ihop smör och vetemjöl i en matberedare, häll vatten i så att det blir en deg.
3. Låt degen vila i kylen i 30 minuter
4. kavla degen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform med den. Skär bort överflödig deg och nagga botten. Ställ formen i kylen i tio-femton minuter.
5. Hacka lök och vitlök och soltorkade tomater.
6. Företrädda skalet i tio minuter.
7. Bryn lammfärsen. Låt löken smälta ner i pannan, sätt till tomaterna, creme fraiche och rosmarin.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Häll fyllningen i skalet. Garnera med tomatjuice, riven Västerbottensost och resten av pajdegen.
10. Gratinera i ugnen i 20 minuter.
11. Låt vila tio minuter, pynta med något grönt och servera med en grönsallad.
Idag gick iväg och köpte en liten burk medsoltorkadetomateroch resten fanns redan hemma. Lägg ner tilsammans med kycklingen och låt de ta smak av varandra
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Ringla olivolja över brödet och strö över flingsalt och hackad rosmarin
I går bakade jag några väldigt goda frallor medsoltorkadetomaterochrosmarin, passar lika bra till frukost som till att tugga på till pastan eller den grekiska salladen
Två ingredienser och ett moment, perfekt för snabba middagar. Mixa 2 dl keso med 2 msk röd pesto på soltorkadetomater. LCHF, Såser, röror och marinader 2 dl keso med 2 msk röd pesto på soltorkadetomater
Kommentarer
sofiablomquist
En favorit i familjen
Logga in eller Registrera för att kommentera.