Lammfärspaj med rosmarin och soltorkade tomater
sofiablomquist
sofiablomquist

Lammfärspaj med rosmarin och soltorkade tomater

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajskal, ditt val av recept. Jag använde
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Lammfärspaj 400 g
  • En gul lök
  • 2-3 Vitlöksklyftor
  • Soltorkade tomater efter smak
  • 2 dl Creme fraiche
  • Rosmarin
  • salt, peppar
  • På toppen
  • Skivad tomat
  • Riven Västerbottensost
  • Pajdeg
  • Machésallad

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Hacka ihop smör och vetemjöl i en matberedare, häll vatten i så att det blir en deg.
    3. Låt degen vila i kylen i 30 minuter
    4. kavla degen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform med den. Skär bort överflödig deg och nagga botten. Ställ formen i kylen i tio-femton minuter.
    5. Hacka lök och vitlök och soltorkade tomater.
    6. Företrädda skalet i tio minuter.
    7. Bryn lammfärsen. Låt löken smälta ner i pannan, sätt till tomaterna, creme fraiche och rosmarin.
    8. Smaka av med salt och peppar.
    9. Häll fyllningen i skalet. Garnera med tomatjuice, riven Västerbottensost och resten av pajdegen.
    10. Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    11. Låt vila tio minuter, pynta med något grönt och servera med en grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.