1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka ihop smör och vetemjöl i en matberedare, häll vatten i så att det blir en deg.
3. Låt degen vila i kylen i 30 minuter
4. kavla degen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform med den. Skär bort överflödig deg och nagga botten. Ställ formen i kylen i tio-femton minuter.
5. Hacka lök och vitlök och soltorkade tomater.
6. Företrädda skalet i tio minuter.
7. Bryn lammfärsen. Låt löken smälta ner i pannan, sätt till tomaterna, creme fraiche och rosmarin.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Häll fyllningen i skalet. Garnera med tomatjuice, riven Västerbottensost och resten av pajdegen.
10. Gratinera i ugnen i 20 minuter.
11. Låt vila tio minuter, pynta med något grönt och servera med en grönsallad.
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Ringla olivolja över brödet och strö över flingsalt och hackad rosmarin
I går bakade jag några väldigt goda frallor medsoltorkadetomaterochrosmarin, passar lika bra till frukost som till att tugga på till pastan eller den grekiska salladen
Idag gick iväg och köpte en liten burk medsoltorkadetomateroch resten fanns redan hemma. Lägg ner tilsammans med kycklingen och låt de ta smak av varandra
Fick ta ikapp massa förlorad sömn och har sen också hunnit med en löprunda innan jag åt pad thai till lunch❤ Blir alltid så himla seg efter lunch dock så ska försöka pigga upp mig själv med te och en kaka medan jag kämpar mig igenom några timmars plugg till
I medtomaternaoch persiljan. På med en klick smör och bryn med löken. Det här är egentligen Ernsts pajrecept som jag gjort om lite och tagit bort pajskalet på
Två ingredienser och ett moment, perfekt för snabba middagar. Mixa 2 dl keso med 2 msk röd pesto på soltorkadetomater. LCHF, Såser, röror och marinader 2 dl keso med 2 msk röd pesto på soltorkadetomater
Blanda cream fraiche, ost, finstrimlade soltorkadetomateroch örtkryddor. Soltorkadetomater konserverade i olja ligger inte för mig, jag föredrar dem naturella vakuumförpackade
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Kommentarer
sofiablomquist
En favorit i familjen
Logga in eller Registrera för att kommentera.