Lite kallt vatten (börja med 2 msk och öka om det behövs)
Strössel till dekoration
Beskrivning
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret och mjölken i ägg/sockersmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Häll upp smeten i en smord stor långpanna och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Kakan är klar när den börjar släppa i kanterna.
4. Smält smöret till glasyren, lyft från spisen och rör ner florsockret. Vispa kraftigt (då tjocknar det och blir nästan en klump) och spä sedan med någon matsked kallt vatten. Vispa slätt.
5. Häll glasyren över den avsvalnade kakan och strö strössel över. Skär kakan i bitar.
Jag och sambon har dock varit tillsammans i hela 12 år nästa vecka faktiskt. 1 dl socker. 1 tsk bakpulver. 1 burk karamelliserad mjölk (kolakräm). Fyll gropen med ca 1 tsk kolakräm. Grädda kakorna på 200 grader ica 8-10 minuter. 2017-05-07 @ 21. 1 dl socker. 1 tsk bakpulver. 1 burk karamelliserad mjölk (kolakräm). ca 8-10 minuter Ta ut plåten ur ugnen och lägg direkt på en Noblesse på varje kaka
Häll smeten i långpannan. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och riv 200 morötter fint (ca 3 normalstora morötter). 1 msk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk mald kanel samt 4 dl vetemjöl. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x25 cm). Låt kakan svalna i formen och skär den sedan i 12-24 rutor, jag valde 24 mindre rutor. Vispa snabbt samman 200 g cream cheese, 100 g rumsvarmt smör samt 4 dl florsocker. 180 grader Skal. ca 3 normalstora morötter. 1 msk bakpulver. 12-24 rutor. 100 g rumsvarmt smör
Sen att dem blir stora och saftiga är bara ett plus i kanten. Ca 10stora muffins. 2 1/2 dl vetemjöl. 11/2 dl rapsolja. 1 dl kakao. 1 msk vaniljsocker. Grädda mitt i ugnen ca 17- 20 minuter. Jag tog ut mina efter 17 min. 3 1/2 dl florsocker. 1 msk kakao. 1msk vaniljsocker. ) Ca 10stora muffins. 2 1/2 dl vetemjöl. 11/2 dl rapsolja. 1 dl kakao. 1 msk vaniljsocker. 3 1/2 dl florsocker. 1 msk kakao. 1msk vaniljsocker
1dl kokande vatten. Grädda 35 minuter i 175 grader. 125 gr smör. 1 dl mjölk. Mannen fick gäster och jag skulle baka en kaka, det fick bli en vaniljkaka
100 g smör. 13 st ägg. 12 dl strösocker eller 1 dl farinsocker och 0. 12 tsk vaniljsocker. 12 tsk bakpulver. 11 tsk kanel. 11 krm salt. 13-4 st väl mogna bananer. 15 dl vetemjöl. 11 dl mjölkSmält smöret och låt det svalna. 1Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. 1Vispa ägg och socker pösigt. 1Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och vispa till en jämn smet. 1Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. 1Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat ordentligt (med elvisp ca 10-20 sek). 1Häll smeten i formen. 1Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter. 1Låt kakan svalna några minuter
Kommentarer
mhedvall
långpannekaka
Logga in eller Registrera för att kommentera.