1. Lägg potatismos och ägg i en stor skål. Krydda med salt och blanda väl.
2. Smält 1 msk smör i en stor stekpanna. Lägg 1/2 dl potatissmet till varje plätt i pannan. Platta ut smeten med baksidan av en stekspade eller forma blandningen till knubbiga burgare. Stek tills de fått färg, ca 3-4 minuter på varje sida.
3. Beroende på storleken på stekpannan och mängden potatissmet kanske du behöver steka plättarna i två omgångar. Tillsätt ytterligare 1 msk smör i pannan innan du steker nästa laddning. Servera genast.
Det blev goda potatisplättar från boken Mera vego. Det gjorde jag med potatismos. Jag käkade mina potatisplättar med lingonsylt och grönsaker, bacon eller skagenröra kan oxå vara gott till
En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras med potatismos och sås, normalt sett serveras tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök som läggs på biffen
Skala och sätt på potatis till moset. Gör färdigt potatismoset med mjölk, smör och kryddor. Överst spritsar du på moset och ställer sedan in i ugnen på 200 grader till den fått en lagom gyllenbrun färg
Lägg upp den på Ceder plankorna, jämt fördelat. Recept. Maria E. sön, 2013-09-22 07. 37. 60min. (0). Lägg den heta potatisen och alla ingredienser utom grädden i en bunke
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Löjrom med klassiska tillbehör påpotatisplättarLöjrom och potatis passar oerhört bra ihop. En klassiker är löjrom med rösti, men här har vi istället gjort mjuka och fluffiga potatisplättar
Det andra är Shepherd's pie på mitt sätt. Gratinerat potatismos ser ju inte särskilt läckert ut. Antagligen har min variant inte mycket gemensamt med en "äkta" fåraherdens paj men moset ovanpå tror jag i alla fall stämmer
Började vårens renköttsresa med att göra köttbullar på renfärs. Prästostgratinerat potatismos. Receptet kommer från Pelle Johansson, som åtminstone då var köksmästare på Ulla Winbladh i Stockholm
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.