Laktosfri minismörgåstårta
patriksvensson
patriksvensson

Laktosfri minismörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 3  st  Polarpärlan vete
  • 100  gram  räkor, skalade
  • 0,5  dl  majonnäs
  • 100  gram  laktosfri färskost
  • 1  msk  citronsaft
  • 1  krm  salt, efter smak
  • 1  krm  svartpeppar, efter smak
  • 0,5  st  salladshuvud, några salladsblad
  •  
  • Garnering
  • körsbärstomater
  • laktosfri ost
  • skinka
  • oliver
  • dill
  • vindruvor
  • bostongurka

Beskrivning

    1. Gör citronkrämen genom att blanda majonnäs och färskost till en slät kräm och smaksätt med citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

    2. Varva citronkräm, salladsblad och brödskivor, avsluta med en rejäl klick citronkräm på toppen.

    Fördela räkorna ovanpå och dekorera med körsbärstomater, ost, skinka, oliver, dill, vindruvor och bostongurka.

    Börjar du varje lager med ett salladsblad på brödet blir tårtan mindre fuktig, men å andra sidan är det ju det som är så gott med smörgåstårta… Våga prova!

    3. Denna minismörgåstårta går bra att äta direkt men vill du förbereda så går det bra att varva bröden med fyllningen först och dekorera precis innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.