1. Smörj en bakform, som rymmer ca 1 1/2 l, med kallt laktosfritt margarin och "bröa" med mjöl.
2. Smält margarinet. Vispa äggen och sockret lätt, bara så att de två ingredienserna blandar sig.
3. Sikta ned mjöl och kakao i äggsmeten. Tillsätt det avsvalnade margarinet och rör ihop till en jämn smet.
Häll ner smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde eller vaniljsås. Strö florsocker på kakan.
Pudra över lite florsocker och servera med laktosfri grädde eller glass. Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.