1.. Skär salladen i strimlor och lägg den i en stor djup tallrik eller en liten flat salladsskål.
2. Skär tomaterna i klyftor och lägg dem ovanpå. Avsluta med rödlök skuren i tunna ringar.
4. Strö över lite salt. Lägg oliverna på salladen och droppa över vitvinsvinäger. Toppa med salladsosten och droppa över olivolja. Strö peppar på fetaosten och strö över torkad oregano.
Idag kommer därför ett tips på grekisksallad med pasta för en matigare känsla. Eftersom vi har kommit in i juni nu kör jag fullt ös med sommarmat, gärna fräscha sallader
Grekisksallad är en klassiker. av MosternEn enkel och matig sallad - bättre sommarmat finns inte. Ibland blandar jag stora vita (marinerade) bönor i salladen för att göra den extra matig
Särskilt bra brukar det fungera med grekisksallad. Så här gör du salladen. Igår till lunch var inget undantag, han kom snällt ner till växthuset och åt när jag ropade att nu var den grekiskasalladen klar
Ett recept som jag ”nyupptäckte” i somras var den gamla klassiska grekiskasalladen. Bilden ovan är från middagen då jag bjöd våra grannar på nedan nämnda sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.