Laksa – Asiatisk kycklingsoppa med nudlar
With Yasmin
With Yasmin

Laksa – Asiatisk kycklingsoppa med nudlar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklingen
  • Kycklingfiléer, ingefära, salt, sesamfrön, honung och lime.
  • Laksa: cirka 8 dl vatten, 2 vitlöksklyftor, 2 cm färsk ingefära, 1 tsk gurkmeja, ca en halv knippa salladslök, 1 stor tsk jordnötssmör, 4 limeblad, ca en halv knippa koriander, 1 msk soja, 1 msk fisksås, risnudlar, sparris, 400 g kokosmjölk och lime.

Beskrivning

    Så här gör du kycklingen
    Börja med att, vända kycklingfiléerna i salt och ingefära, lägg ett bakplåtspapper över dom och banka ut lite lätt. Detta görs både för att kryddorna ska fastna och för att det ska gå fortare att steka. Därefter, lägg filéerna i en stekpanna och tillaga tills de är färdigstekta. När du är färdig, låt kycklingen vila innan du skär i den, för att köttet ska bli saftigt. Sist, ringla på honungen, pressa på limesaft och strö över sesamfrön och skär sedan i bitar. Mums, så gott!

    Så här gör du laksan
    Börja med att koka upp vattnet. Fortsätt med att köra vitlök, ingefära, gurkmeja, salladslök, jordnötssmör, limeblad, koriander, soja och fisksås i en matberedare, och blanda ut i det kokande vattnet. Fortsätt med att lägga i nudlarna, edamamebönor och kokosmjölken. Slutligen låt soppan koka upp på nytt, stäng av värmen och smaka av med lime och soja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.