Kycklingfiléer, ingefära, salt, sesamfrön, honung och lime.
Laksa: cirka 8 dl vatten, 2 vitlöksklyftor, 2 cm färsk ingefära, 1 tsk gurkmeja, ca en halv knippa salladslök, 1 stor tsk jordnötssmör, 4 limeblad, ca en halv knippa koriander, 1 msk soja, 1 msk fisksås, risnudlar, sparris, 400 g kokosmjölk och lime.
Beskrivning
Så här gör du kycklingen
Börja med att, vända kycklingfiléerna i salt och ingefära, lägg ett bakplåtspapper över dom och banka ut lite lätt. Detta görs både för att kryddorna ska fastna och för att det ska gå fortare att steka. Därefter, lägg filéerna i en stekpanna och tillaga tills de är färdigstekta. När du är färdig, låt kycklingen vila innan du skär i den, för att köttet ska bli saftigt. Sist, ringla på honungen, pressa på limesaft och strö över sesamfrön och skär sedan i bitar. Mums, så gott!
Så här gör du laksan
Börja med att koka upp vattnet. Fortsätt med att köra vitlök, ingefära, gurkmeja, salladslök, jordnötssmör, limeblad, koriander, soja och fisksås i en matberedare, och blanda ut i det kokande vattnet. Fortsätt med att lägga i nudlarna, edamamebönor och kokosmjölken. Slutligen låt soppan koka upp på nytt, stäng av värmen och smaka av med lime och soja.
En het, värmande, krämig soppa medasiatiska smaker. Jag har till och med smygstartat att ”hösta” lite och lagar soppa, grytor och långkok var och varannan dag nu
Nudlarmed kycklingfärs smaksatt med vitlök, ingefära, lime, sesam och chili. Jättegott och lite knaprigt till den lite syrliga och mustiga smaken från nudlarna och färsen
Servera gärna med ett gott bröd. Lägg i nudlarna och koka tills dom är klara. Annars kan man ju spä med mer vätska och då räcker den säkert till 3 personer. Kinesisk kycklingsoppamednudlar 2 port. 50 g tunna äggnudlar. Koka upp vatten med buljongtärningen, soja (börja med 1 msk och smaka av) och ketchup. Ta upp nudlarna och fördela i 2 soppskålar. 50 g tunna äggnudlar
Bryn kycklingen på hög värme i en gryta med smör. Servera med delade tomater, limeklyftor och bröd. Bryt nudlarna i bitar och koka dem i soppan, 3–4 minuter. 125 g fullkornsnudlar
Medans laxen står i ugnen kan man sätta igång mednudlarna. Börja först med laxen. Till nudlarna. Häll av vattnet och skölj nudlarnamed kallt vatten de inte börjat klibba ihop sig
Blanda såsen med de färdiga nudlarna. Med spelar menar jag alltså dramatiserade med vilda gester. Under tiden biffarna är i ugnen kan nudlarna och såsen göras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.