Lövbiffspasta med dijon, svamp & purjolök Posted on 25/05/2021 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Lövbiffspasta med dijon, svamp & purjolök Posted on 25/05/2021 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 900 g lövbiff (13 SP)
  • smör (lägg till SP för mängden du använder)
  • 1 purjolök
  • 250 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
  • 3 msk svartvinbärsgelé (7 SP)
  • 2 msk kalvfond
  • 3 tsk dijonsenap (1 SP)
  • 2 tsk kinesisk soja
  • salt
  • peppar
  • persilja
  • 2 dl pastavatten
  • 3 dl Salakis turkisk yoghurt 0%
  • 650 g kokt pasta (28 SP)
  • Totalt blir det 9 SP/port. Servera med valfria grönsaker.
  • TIPS! Rör ner den turkiska yoghurten i slutet så den inte kokar och riskerar att skära sig.

Beskrivning

    6 port. pasta

    Strimla lövbiffen och bryn den hastigt i en het panna med lite smör.
    Lägg åt sidan.
    Dela och stek svampen.
    Tillsätt strimlad purjolök och pressad vitlök och låt det fräsa ihop.
    Tillsätt gelé, fond, senap, soja och grädde.
    Häll på pastavatten och crème fraiche och låt allt koka ihop.
    Smaka av med salt och peppar.
    Tillsätt lövbiffen och den kokta pastan och blanda ihop det med grönsakssåsen.
    Toppa med klippt persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.