Lövbiffspasta med dijon, svamp & purjolök Posted on 25/05/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 41 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
900 g
lövbiff (13 SP)
smör (lägg till SP för mängden du använder)
1
purjolök
250 g
champinjoner
3
vitlöksklyftor
1 dl
matlagningsgrädde 13% (7 SP)
3 msk
svartvinbärsgelé (7 SP)
2 msk
kalvfond
3 tsk
dijonsenap (1 SP)
2 tsk
kinesisk soja
salt
peppar
persilja
2 dl
pastavatten
3 dl
Salakis turkisk yoghurt 0%
650 g
kokt pasta (28 SP)
Totalt blir det 9 SP/port. Servera med valfria grönsaker.
TIPS! Rör ner den turkiska yoghurten i slutet så den inte kokar och riskerar att skära sig.
Beskrivning
6 port. pasta
Strimla lövbiffen och bryn den hastigt i en het panna med lite smör.
Lägg åt sidan.
Dela och stek svampen.
Tillsätt strimlad purjolök och pressad vitlök och låt det fräsa ihop.
Tillsätt gelé, fond, senap, soja och grädde.
Häll på pastavatten och crème fraiche och låt allt koka ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt lövbiffen och den kokta pastan och blanda ihop det med grönsakssåsen.
Toppa med klippt persilja.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.