Koka nudlar.
Strimla purjolök och fräs i en wokpanna med olja. Pressa i vitlök.
Strimla kött och lägg ner i wokpannan tillsammans med finhackad chili och ingefära.
Skiva svamp och lägg i. Strimla grönkål och låt fräsa med. Häll på vatten och soja. Låt snabbt koka in lite.
Blanda ner nudlar och strö över nötter.
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Lövbiff. På förmidda'n var det ett besök på arbetsförmedlingen inbokat. Lövbiff. Sprid ut det över köttet efter tycke och smak och rulla ihop köttet till rullader och fäst ihop dem med en tandpetare
De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen
Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Servera med ris eller pasta (jag föredrar med ris och en grön sallad till) 600 g lövbiff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.