Lättlagade ost och vitlöksbröd med italienska kryddor!
myTaste USA
myTaste USA

Lättlagade ost och vitlöksbröd med italienska kryddor!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 frallor av valfri sort (runda bullar)
  • 1/2 dl kopp smör
  • 1 stor vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk italiensk kryddor
  • 1/4 tsk vitlökspulver
  • 1 1/8 dl riven cheddarost
  • 1 1/8 dl riven mozzarellaost

Beskrivning

    Vitlöksbröd kan ju vara något utav det godaste som finns, och tänk er att lägga till lite seg och mumsig ost till det så kan ni ju tänka er hur gott det kan bli! Dessa frallor är superenkla att tillaga och kommer att falla både vuxna och barn i smaken. Med smak av vitlök, cheddar och krämig mozzarella så har vi här ett riktigt pangrecept!

    Receptet kommer från bloggen Lauren's latest och är skapat av bloggaren och entreprenören Lauren. Lauren kommer från New York där hon bor tillsammans med sin sambo och hennes stora passion i livet är matlagning och framförallt matlagning med ost som hon säger en av hennes stora laster och kärlekar i livet. Det tycker vi på myTaste är den absolut perfekta kombinationen för att skapa grymma recept!

    Gör så här:

    1) Förvärm ugnen till 200 grader.

    2) Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

    3) Skär brödet nästan ner till botten och gör ett rutmönster som på bilden.

    4) Smält smör med vitlök och kryddor i mikrovågsugnen och pensla ovanpå bröden.

    5) Strö över ost och se till att det kommer ost mellan springorna i de skurna skivorna.

    6) Baka i ca i ugnen i 4-5 minuter eller tills osten har smält och brödet är varmt.

    7) Kyl några minuter innan du serverar, särskilt för barn!

    * Om du inte har italiensk kryddorna, använd 1/4 tsk oregano, 1/4 tesked basilika, 1/4 tesked persilja flingor och 1/4 tsk timjan.

    Tillagningstid: ca 10-15 minuter
    Grader: 200 c

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/cheesy-garlic-bread-pull-apart-rolls-82575681.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.