Använd gärna en bambukorg för att ångkoka räkorna!
Beskrivning
Det här är den perfekta maten till middagsbjudningen, smakrika färska räkor med en härlig blandning av pilaf ris, koriander och kummin. Kombinationerna av smakerna i denna rätt är helt enkelt underbar!
Receptet kommer från bloggen Philos Kitchen och recepten är skrivna av bloggaren Fillippo som delar med sig av alla sina favoritrecept, hemligheter och knep för att ta din matlagning till nya höjder. Hans motto är att matlagning ska vara roligt, inspirerande och lättlagat, inga krusiduller helt enkelt och det är vi på myTaste otroligt glada över! Ni måste kolla in Filippos blogg, ni hittar fler recept i länken under beskrivningen, så missa inte!
Gör så här:
1) Skölj och skala räkorna.
2) Ta zesten av limen och blanda den med olivoljan och koriandern, ställ in blandningen i kylskåpet.
3) Häll den skalade räkorna i en skål tillsammans med limensjuice av de 3 limen, 1 nypa salt och 1 nypa svartpeppar. Täck skålen med en plastfolie och marinera räkorna i kylskåpet i minst 2 timmar upp till 1 natt.
4) Skölj riset under rinnande vatten för att eliminera all stärkelse. När vattnet som passerar genom riset är klart är riset redo att tillagas.
5) Häll ris i en gryta tillsammans med räkbuljongen, 1 nypa salt och 1 msk hela kumminfrön. Täck grytan med ett lock och koka över medium värme tills riset har absorberat allt vatten (ca 9 min). Riset måste vara väl kokt men inte för mjukt.
6) Under tiden riset lagas, ta ut räkorna ur marinaden. Ta hälften av räkorna och skär dem i halvor, de resterande räkorna ska vara i full storlek. Ångkoka räkorna ett par minuter: de måste lagas, men fortfarande ha tuggmotstånd.
7) När riset är kokt, låt det nå rumstemperatur så fort som möjligt. Rör om riset och lägg i limezest blandningen. Lägg också till räkorna. Rör om salladen.
8) Garnera med svartpeppar och servera!
Tillagningstid: Ca 2 tim 10 minuter
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/shrimp-rice-salad-with-lime-and-cumin-dressing-106154837.html
Räkormed sting. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt
Vi stekte till några stora räkoroch kryddade med vitlök, chili och lime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Blanda räkornamed "såsen". Servera med bröd och grönsaker. Skala räkorna. Blanda samman olja, vatten, pressad lime, chilipeppar, vitlöksklyftor och persilja
Ta ur chilin och finahacka, rör sedan försiktigt ihop med resten. Servera i glas eller på LCHF Tortilla, skuren i trianglar, ihop med en klick gräddfil eller creme fraiche
Lägg sedan större delen av räkorna, eller alla om du inte vill toppa med några innan servering och häll därefter på såsen och toppa sist med den rivna osten
Blanda avokado med pressad lime, chili, räkor, salladslök och salt. Dela chilin längs med, skrapa ut och släng bort kärnorna, strimla chilin tunt på längden och hacka de långa strimlorna fint
Dumpling medräkor, lax, lime och chiliPortioner. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Jag gjorde en semivegetarisk måltid medräkor, wokgrönsaker, massa kryddor och bulgur. Saltet är obehandlat, oraffinerat och fyllt med mineraler, vilket gör det rosa och betydligt "hälsosammare" än vanligt salt
Blanda räkornamed rivet skal och saft från en lime, ingefäran och chilin. Hacka lök och vitlök och stek på medellåg värme i en kastrull tills de mjuknat
Servera med ris och tomatsallad. Skala räkornaoch strö dem över. Häll vatten, crème fraiche, fond, sambal oelek, honung, limeskal och -saft och vetemjöl i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.