1 hel
lök av viltölksklyftor, alla vitlökar skalade
2,5 dl
vitt vin (använd ett vin som du gillar)
3 msk
hackad färsk persilja
1 kvist
färsk rosmarin
Beskrivning
Det här receptet smakar så underbart gott, kycklingen blir väldigt saftig när den tillagas i den smakrika vitlökssåsen och kombinationen av kryddor är helt enkelt underbar! Servera med kokt ris, potatis eller varför inte till en krispig sallad så är middagen räddad!
Receptet kommer från bloggen Diethodd the eating effect och är skrivet av bloggaren Caterina som beskriver sig själv som en hemmafru med stor passion till att laga hälsosamma maträtter till sin familj och vänner.
Vi på myTaste är så glada över att Caterina valt att ha sina grymma recept hos oss!
Gör så här:
1) Värm olja i en stor stekpanna.
2) Tillsätt kycklingen och krydda med salt och peppar.
3) Stek på medelhög värme så att kycklingen får färg på båda sidor.
4) Ta bort kycklingen från stekpanna och lägg åt sidan.
5) Tillsätt vitlöksklyftor till stekpannan och stek lätt, omrör ofta tills de är gyllene.
6) Häll försiktigt ner vinet i stekpannan.
7) Rör i persilja och tillsätt rosmarin.
8) Lägg kycklingen tillbaka i pannan.
9) Täck med lock och fortsätt att laga på låg värme i ca 20 minuter, vänd kycklingen halvvägs genom tillagningen.
10) Lägg till 3/4 dl mer vin om det ser för torrt ut när du vänder kycklingen.
11) Ta bort från värmen.
11) Överför kycklingen till ett serveringsfat och skeda vitlökssåsen över kycklingen.
Tillagningstid: 1 timme
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/garlic-sauce-chicken-213097518.html
Mycket grillningblir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiffiskivor, mycket gott, till det blev det sötpotatisi ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Det här är en lättlagadvariant av redd grönsakssoppa eller ängamat som den också kallas. Den här lena och goda soppan brukar göras på sommarens första färska grönsaker, men jag gjorde en snabbare variant genom att använda frysta sommargrönsaker istället
Koka pastan enligtanvisningarna på paketet. Tärna skinkanicentimeterstoratärningar. Finhacka löken. Blanda matlagningsgrädden med senapen och kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.