Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.
Skär den skalade rabarbern i bitar.
Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner rabarbern i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.
Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 9 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Smartpoints Flex: 9 SP Flex för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Smartpoints; 13 SP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Inte alltid som allt detta infrias men för att man ska kunna lägga tid på det man tycker är viktigt kan man förbereda maten och göra maträtter som ser proffsiga ut men är lätta
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Låt kakan svalna och pudra lätt med florsocker. Den här naturligt glutenfria rabarberkakan smakar bra med en kula vaniljglass eller en krämig och god vaniljsås – smaklig fika
) bakades det en riktigt saftig och god rabarberkaka i långpanna hemma i mitt kök. Fine, vädermässigt är inte våren här men råvarorna i matbutikerna hintar ändå om någon sorts vår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.