Lätt Rabarberkaka
catrineyngbro
catrineyngbro

Lätt Rabarberkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 8 bitar behöver du
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 150 g vaniljkvarg
  • 6 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rabarber, skalad (2 – 4 stjälkar, runt 300g)
  • 1 tsk smör/flytande margarin till formen

Beskrivning

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.

    Skär den skalade rabarbern i bitar.

    Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner rabarbern i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.

    Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.



    För er Viktväktare:

    Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 9 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.

    Smartpoints Flex: 9 SP Flex för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.

    Smartpoints; 13 SP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.



    Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.