Lövbiffsgryta med champinjoner
rosaliee
rosaliee

Lövbiffsgryta med champinjoner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • salt och svartpeppar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk oxfond
  • 6 timjankvistar
  • 1 dl cornichoner
  • 200 g små champinjoner
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 dl crème fraiche
  • färsk persilja, till servering
  • Blomkålsmos
  • 600 g potatis
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 25 g smör
  • 0.5 dl grädde
  • salt

Beskrivning

    Skala potatisen. Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Krossa med potatisstöt och tillsätt smör och ev grädde. Rör kraftigt till ett krämigt mos och smaka av med salt.
    Strimla köttet och stek i smör i 2–3 omgångar på hög värme, lägg åt sidan efter hand.
    Fräs lök, vitlök och tomatpuré under omrörning.
    Vänd ner köttet och häll i vatten, vin och fond. Tillsätt timjan, cornichoner, svamp och paprika. Låt sjuda ca 20 min.
    Klicka crème fraiche i grytan och servera med moset

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.