Skala potatisen. Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Krossa med potatisstöt och tillsätt smör och ev grädde. Rör kraftigt till ett krämigt mos och smaka av med salt.
Strimla köttet och stek i smör i 2–3 omgångar på hög värme, lägg åt sidan efter hand.
Fräs lök, vitlök och tomatpuré under omrörning.
Vänd ner köttet och häll i vatten, vin och fond. Tillsätt timjan, cornichoner, svamp och paprika. Låt sjuda ca 20 min.
Klicka crème fraiche i grytan och servera med moset
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris. 1persilja att garnera med. 1Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. 1Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt
Sommarvärmen tycks vara på utgående och jag har plockat fram jackan faktiskt, i alla fall på morgonen då det till och med varit lite kyligt den sista veckan
Det räcker fint med paprika och lök men champinjoner skulle nog passa fint också. Över till något trevligare - en krämig lövbiffsgryta som min fina mamma brukar göra
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.