Kycklingsoppa med tomat
Helena Toftling
Helena Toftling

Kycklingsoppa med tomat

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer, ca 400g
  • 1 stor gul lök
  • 400 g torkad fusilli eller gnocci
  • 2 gröna paprikor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 brk mutti krossade tomater
  • 8 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk chilisås
  • 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk torkad mejram
  • 1,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 dl grädde
  • 1/2 msk socker

Beskrivning

    1. Hacka kycklingfiléerna, paprikan och löken. Hetta upp lite smör i en gryta och fräs hacket tills kycklingen är klar och löken är genomskinlig. Pressa vitlöken.

    2. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa en liten stund. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärningar, chilisås och alla kryddor.

    3. Låt puttra under lock i ca 15 minuter. Tillsätt den torkade pastan och koka tills pastan är mjuk.

    4. Rör ner grädden och smaka eventuellt av med lite mer kryddor, så som salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.