Riven mozzarella ost som är sojabaserad – jag använde denna, klick!
OSTSÅS
4 msk
kokosfett
0,75 dl
bovetemjöl
8 dl
havregrädde
1,5 tsk
örtsalt
0,25 tsk
svartpeppar
1 dl
riven mozzarella ost (sojabaserad) – jag använde denna, klick!
Beskrivning
1. Riv morötterna grovt och hacka löken. Stek morötterna och löken i kokosfett el olivolja i några minuter tills de mjuknat något.
2. Ta i kycklingfärsen och stek färsen ihop med morötterna och löken tills kycklingfärsen är genomstekt. Färsen har en tendens att bli i små klumpar i slutet så hacka sönder dem till mindre bitar.
3. Häll i de passerade tomaterna och tomatpurén och blanda ihop med färsen. Pressa i vitlöken och krydda upp med örtsalt och svartpeppar. Smaka av för önskad smak!
4. Ostsåsen: Smält kokosfettet på låg värme i en kastrull. Tillsätt bovetemjöl och låt sjuda i några minuter under omrörning (akta så det inte bränns vid).
5. Tillsätt havregrädden under omrörning. Låt koka upp i någon minut så ostsåsen tjocknar något. Tycker du ostsåsen blir för tjock så kan du ta i ytterligare 2 dl havregrädde.
6. Ta av kastrullen från plattan och krydda upp med örtsalt och peppar. Smaka av om det behövs mer salt eller svartpeppar. Blanda ner den rivna osten.
7. Lägg ett tunt lager av kycklingfärsen i en ugnssäker form. Lägg på 6 st bönlasagneplattor som ett jämnt lager över kycklingfärsen. Häll på 1/3 av ostsåsen över lasagneplattorna och bred ostsåsen jämnt över färsen och lasagneplattorna. Varva med kycklingfärs, bönlasagneplattor och ostsås 3 varv eller så långt det räcker och toppa med riven mozzarella ost som är mjölkfri.
8. Gratinera i ugnen på 200 grader i 30 min tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått en fin färg. Servera ihop med en fin och grön sallad!
Servera kycklinglasagnen tillsammans med sallad. Fördela den fint med en gaffel eller slev. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5 min. Avsluta med lite pestosås och ost på toppen och sätt in i ugnen ca 30 min
Detta trots att jag handlade på Ica med en självscanner. Sedan lagade jag den här kycklinglasagnen och det gick enligt planerna och den var helt otroligt lättlagad, smidig och galet god
500 g kycklingfärs olivolja till stekning 150 g arrabbiatasås på burk 400 g krossade tomater ½ dl ketchup 3 dl creme fraiche ½ dl vatten 250 g färska lasagneplattor 125 g mozzarellaost pinjenötter ½ kruka basilika salt & peppar Servera med en sallad av
Låt såsen koka en stund och smaka sedan av med salt och vitpeppar. Låt vila en stund efter ugnen, garnera med lite timjan och servera sedan med en god sallad
Vi tycker att dom alla är lika goda på sitt eget lilla vis och vi gör dom gärna igen, men samtidigt så är vi ju fjöntiga i att testa nytt och variera oss och när tiden är knapp är det ju fint med ett recept där det går undan, så som det gör i dagens recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.