Blanda kycklingfärs med garam masala, salt och svartpeppar i en skål. Rulla färsen till köttbullar, det är enklare om du har fuktiga händer.
Stek köttbullarna i hälften av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg på ett lock för att snabba på stekningen. När köttbullarna är helt genomstekta och gyllenbruna är de klara.
Skär kålen på längden i fyra delar. Se till att du skär genom stjälken så bladen håller ihop.
Smält häften av det resterande smöret i en annan stekpanna. Lägg kålen i stekpannan.
Häll över vatten, krydda med salt och peppar och lägg på locket. Låt kålen stekas i ca 7 minuter. Titta till den då och då och vänd på den så alla sidor steks.
Lägg upp kålen och köttbullarna på tallrikar. Häll över skyn från stekpannan du stekte kålen i till den andra stekpannan.
Smält resten av smöret och rör ihop det med stekskyn.
Häll såsen över den stekta kålen och köttbullarna.
Diet Doctors receptteam har justerat receptet något för att det ska följa våra riktlinjer. Du hittar originalreceptet i Pascales kokbok ”The Keto Cure".
Till spetskålen äter man med fördel stekt lök – och här pratar vi verkligen stekt lök. Ta bort ev fula blad på spetskålen, skär den i ganska tunna klyftor och krydda med salt & peppar
Smaka av med salt. Garnera med blomsterkrasse, smörgåskrasse och rivet citronskal. 600 g spetskål. Spetskål 600 g spetskål 50 g babyspenat 1 knippe dill 1 dl grädde olivolja salt
1 spetskål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 kycklinglår 1 tsk salt 2 msk rapsolja 100 g Arla® Svenskt Smör 10 kvistar färsk timjan 2 hackade vitlöksklyftor 1 spetskål ½ dl hackade rostade hasselnötter
4 3 msk smör eller margarin 1 spetskålshuvud salt och peppar 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner 1 rödlök 1 1/2 dl äppelcider 1 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 0,8 msk maizena majsstärkelse 2 dl frysta ärter 1/2 dl grovhackad persilja 600 g skivat rimmat sidfläsk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Äntligen kommer här ännu en god torskrygg med en krämigstuvning och sås. Spetskålen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med lite koncentrerad fiskfond
Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm
Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Stekt Kycklingfilé. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.