Placera alla ingredienser till köttbullarna (utom kycklingen) i en mixer eller matberedare och pulsa tills det är finhackat. Jag har ingen mixer och körde med stavmixer och det gick väldigt bra (se bilder ovan). Tillsätt kycklingen och blanda väl.
Rulla ca 25 bollar och placera dem i en smord form eller på en smord plåt. Jag använda bakplåtspapper första gången jag gjorde denna rätten, det blev faktiskt inte lika bra då det läkte mer vätska från köttbullarna då.
In i ugnen i 20 minuter. Vänd köttbullarna och ugnsstek i 15 minuter till (samanlagt 35 min).
Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en panna med plats till alla bollar. Låt såsen sjuda på svag värme i 10 min.
Tillsätt köttbullarna i såsen, rör om försiktigt och låt sjuda i 2-3 minuter till.
Lägg upp köttbullarna i serveringsskål, toppa med grovhackad kriander och servera med blomkålsris. En garanterad hit!
Lägg i den hackade löken och stek tillsammansmed den rödacurryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blirkrämig, men medsmåbitar av lök, toppat och linser kvar
Lägg i den hackade löken och stek tillsammansmed den rödacurryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blirkrämig, men medsmåbitar av lök, toppat och linser kvar Smaka av och krydda mer om det behövs eller späd ev
Häromdagen gjorde jag den här fisksoppanmedrödcurry och kokosmjölk. Nej, någon vidare vår har det intekommittill Växjö än, även om solen lite blygsamt lös mellan träden i morse… Tills våren är här värmer jag migmed soppa, och det är ju rätt okej det också faktiskt
Lägg i den hackade löken och stek tillsammansmed den rödacurryn på låg värme tills löken är mjuk. Jag kör några sekunder så att soppan blirkrämig, men medsmåbitar av lök, toppat och linser kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.