Kycklingköttbullar i röd curry med kokosmjölk
annagl
annagl

Kycklingköttbullar i röd curry med kokosmjölk

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingköttfärs
  • 35 g morot (1 liten)
  • 35 g rödlök (1/2 liten)
  • 5 g röd chilifrukt (hel liten)
  • Saften från 1 stor lime
  • 15 g färskriven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ljus soyaås
  • 1 tsk chiliflak
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk färsk finahckad basilika
  • 2 msk frystorkad korriander
  • Salt & Peppar
  • RÖD CURRY-SÅS
  • 1 burk fet kokosmjölk (400 ml)
  • 1 msk red curry paste
  • 1 tsk vitlökspaste
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk chilisås, stark
  • Färsk koriander (till servering)

Beskrivning

    Förvärm ugnen till 200 grader.

    Placera alla ingredienser till köttbullarna (utom kycklingen) i en mixer eller matberedare och pulsa tills det är finhackat. Jag har ingen mixer och körde med stavmixer och det gick väldigt bra (se bilder ovan). Tillsätt kycklingen och blanda väl.

    Rulla ca 25 bollar och placera dem i en smord form eller på en smord plåt. Jag använda bakplåtspapper första gången jag gjorde denna rätten, det blev faktiskt inte lika bra då det läkte mer vätska från köttbullarna då.

    In i ugnen i 20 minuter. Vänd köttbullarna och ugnsstek i 15 minuter till (samanlagt 35 min).

    Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en panna med plats till alla bollar. Låt såsen sjuda på svag värme i 10 min.

    Tillsätt köttbullarna i såsen, rör om försiktigt och låt sjuda i 2-3 minuter till.

    Lägg upp köttbullarna i serveringsskål, toppa med grovhackad kriander och servera med blomkålsris. En garanterad hit!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.