Kycklinggryta med rostade rotfrukter
annabanana-1
annabanana-1

Kycklinggryta med rostade rotfrukter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta
  • Kycklingbröstfilé 500 g
  • Skogschampinjoner 200 g
  • Salt ½ tsk
  • Svartpeppar 1 krm
  • Arla Köket® syrad grädde 30% 3 dl
  • Vatten ½ dl
  • Kycklingfond 1 msk
  • Hackad färsk timjan 1 msk
  •  
  • Rostade rotfrukter
  • Morötter 400 g
  • Palsternackor 400 g
  • Rotselleri 200 g
  • Rödlökar 2
  • Hackade vitlöksklyftor 2
  • Salt 1 tsk
  • Svartpeppar 1 krm
  • Hackad färsk timjan ¾ dl
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • Frysta lingon 1 dl

Beskrivning

    Rostade rotfrukter:
    Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200°.
    Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
    Blanda med timjan strax innan servering.

    Kycklinggryta:
    Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
    Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
    Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.