Rostade rotfrukter:
Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200°.
Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
Blanda med timjan strax innan servering.
Kycklinggryta:
Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
Här kommer ett härligt recept på en kycklingryta med svamp som serveras medrostaderotfrukter. Hacka rödlöken och rotfrukterna i bitar och lägg i ugnssäker form tillsammans med hela vitlöksklyftorna
Strö över lingon och servera med de rostaderotfrukterna. Blanda med körvel strax innan servering. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form
4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Garnera med timjankvistar. Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Blanda grönsakerna med repad rosmarin, olivolja, salt och peppar i en långpanna eller form. Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.