Kycklinggryta med rosépeppar och ädelsost
Helena Toftling
Helena Toftling

Kycklinggryta med rosépeppar och ädelsost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 750 g kycklinglårfiléer
  • 300 g färska champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk svartvinbärssaft
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 2 msk kycklingfond
  • 1-2 tsk krossad rosépeppar
  • 200 g ädelost
  • smör till stekning
  • svartpeppar
  • salt

Beskrivning

    1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skiva champinjonerna.

    2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra och lägg sedan över den i en gryta.

    3. Stek champinjonerna också och lägg även dem i grytan.

    4. Häll på grädde, creme fraiche, mjölk, saft, soja, kycklingfond och rosépeppar. Låt koka upp och koka på låg värme i ca 10 minuter.

    5. Smaka av och justera eventuellt med mer peppar, fond, saft eller soja. Smula ner ädelosten och rör tills den har smält helt. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.