Kycklinggratäng med mozzarella
sara-141
sara-141

Kycklinggratäng med mozzarella

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • salt, peppar, smör att steka i
  • 150 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 4 dl grädde
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1 msk tamarisoja
  • 3 påsar färsk mozzarella á 125 g
  • 75 g skivad salami
  • 8 soltorkade tomater, strimlad
  • 4 körsbärstomater, halverade
  • 1/2 kruka basilika, bladen

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 gr
    Dela kycklingfiléerna på längden, stek dem till fin färg i ganska het panna med smör. Salta och peppra. Ta upp på skärbräda. Skiva dem på tvären när de svalnat något.
    Skiva champinjoner och stek med vitlök i samma panna som kycklingen, tillsätt eventuellt mer smör. Lägg på fat.
    Vispa ur pannan med grädde, fond och tamarisoja. Låt reducera (sjuda) i ca 10 minuter.
    Skiva och strimla mozzarella, salami och soltorkade tomater. Lägg kyckling, svamp, mozzarella och salami i en ugnsform, blanda försiktigt. Häll den reducerade och nu något tjockare grädden över. Lägg de halverade tomaterna över.
    Sätt in i ugn i ca 20-25 minuter.
    Dekorera med basilika och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.