Kardemumma Gumman
Bilden kommer från receptet Snabblagad kycklingfile i ugn! av Kardemumma Gumman

Lyckas med kycklingfilé i ugn


För ett garanterat gott och saftigt resultat ska du alltid laga kyckling i ugn. De flesta tycker om kyckling och som extra bonus är det perfekt till matlådan dagen efter. Det är hur enkelt som helst att laga kycklingfilé i ugn. Tillaga kycklingfiléer i långpannan och de sköter sig själva. Under tiden kan du ägna dig åt något annat. Att laga kycklingfilé i ugn är med andra ord perfekt när du väntar gäster. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl.

För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt rekommenderas en digital termometer som signalerar när kycklingen är perfekt tillagad. Stick in termometern i den tjockaste delen av kycklingfilén. Den är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.

Kycklingfilé i ugn blir aldrig tråkigt - smaksätt filéerna med alltifrån pesto till parmaskinka. Om du tillagar kycklingfilé med skinn rekommenderas att vara generös med smöret, då får du ett krispigt och gott skinn. Ta tillvara på eventuell sky från kycklingen, den är god att använda som bas i sås.

Toppkommentarer i kycklingfile i ugn

Kycklingfile i ugn
301

“Gott!”

Se recept
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås
2.3k

“Detta recept tar vi idag”

Visa alla 2 kommentarer
Planka med kycklingfilé
5

“går inte att få upp receptet”

Se recept
Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé
106

“Det smakade jättegott!”

Se recept
Kycklingfile gratäng
170

“Underbart gott”

Se recept
Kyckling och ädelostgratäng
267

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: nathalie.group@hotmail.com
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Se recept

Toppanvändare i kycklingfile i ugn

Visa alla toppanvändare

Senaste recepten för kycklingfile i ugn