Kardemumma Gumman
Bilden kommer från receptet Snabblagad kycklingfile i ugn! av Kardemumma Gumman

Lyckas med kycklingfilé i ugn


För ett garanterat gott och saftigt resultat ska du alltid laga kyckling i ugn. De flesta tycker om kyckling och som extra bonus är det perfekt till matlådan dagen efter. Det är hur enkelt som helst att laga kycklingfilé i ugn. Tillaga kycklingfiléer i långpannan och de sköter sig själva. Under tiden kan du ägna dig åt något annat. Att laga kycklingfilé i ugn är med andra ord perfekt när du väntar gäster. Du får mat som mättar många och räcker länge och väl.

För att undvika torr kyckling eller, i värsta fall, kyckling som inte är helt genomstekt rekommenderas en digital termometer som signalerar när kycklingen är perfekt tillagad. Stick in termometern i den tjockaste delen av kycklingfilén. Den är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.

Kycklingfilé i ugn blir aldrig tråkigt - smaksätt filéerna med alltifrån pesto till parmaskinka. Om du tillagar kycklingfilé med skinn rekommenderas att vara generös med smöret, då får du ett krispigt och gott skinn. Ta tillvara på eventuell sky från kycklingen, den är god att använda som bas i sås.

Toppkommentarer i kycklingfile i ugn

KYCKLING I UGN MED DRAGON & FRANSK SENAP
526

“Kyckling med dragon- & senapssås
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 1/2-2 msk fransk senap
2 tsk dragon
citronsalt & svartpeppar

Blanda samman grädde, créme fraiche, senap, soja och honung. Pressa i vitlök och i med den torkade dragonen. Salta och peppra lätt. 
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Detta är nästan det bästa av allt, då jag ofta missar att ta upp ur frysen på morgonen. 

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter för halvfrysta filéer och ca. 55 för tinade filéer. Jag använde varmluftsugn, eftersom jag även skulle ha in potatisen i ugnen. 

Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader. ”

Visa alla 5 kommentarer
Kycklingfile i ugn
302

“Gott!”

Se recept
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås
2.3k

“Detta recept tar vi idag”

Visa alla 2 kommentarer
Kyckling i ugn med sambal oelek
53

“Gott i gottgott! Tillsätt gärna pressad vitlök!”

Se recept
Planka med kycklingfilé
5

“går inte att få upp receptet”

Se recept
Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé
108

“Det smakade jättegott!”

Se recept

Toppanvändare i kycklingfile i ugn

Visa alla toppanvändare

Senaste recepten för kycklingfile i ugn