KYCKLINGFILÉ MED ROSTADE ROTFRUKTER OCH BASILIKAYOGHURT
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
INGREDIENSER FÖR 4 PERS
Rostade rotfrukter
1 kg
morötter
1 kg
palsternackor
6
vitlöksklyftor
1 ½ msk
färsk/torkad timjan
¾ tsk
salt
1 ½ krm
svartpeppar
4 msk
rapsolja
Basilikayoghurt
2 dl
matyoghurt
½ kruka
basilika
1
vitlöksklyfta
1 krm
salt
½ krm
svartpeppar
Baconinlindad kycklingfilé
8 skivor
bacon
800 g
kycklingfilé
¾ krm
svartpeppar
Beskrivning
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 225 grader.
Rostade rostfrukter: Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.
Basilikayoghurt: Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Baconinlindad kycklingfilé: Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.
Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.
Krydda med salt, peppar och blanda runt i olja. Johan tyckte att såsen blev väldigt god och jag jublade över rostaderotfrukter som det var alldeles för längesen jag gjorde
-) Visserligen utan häll och rinnande vatten men med en ugn kommer man långt. Servera med en kall sås. -) Ramslöksoljan passar jättebra att ringla över rotfrukteroch grönsaker i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.