KYCKLINGFILÉ MED ROSTADE ROTFRUKTER OCH BASILIKAYOGHURT
Simon Olofsson
Simon Olofsson

KYCKLINGFILÉ MED ROSTADE ROTFRUKTER OCH BASILIKAYOGHURT

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER FÖR 4 PERS
  •  
  • Rostade rotfrukter
  • 1 kg morötter
  • 1 kg palsternackor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 ½ msk färsk/torkad timjan
  • ¾ tsk salt
  • 1 ½ krm svartpeppar
  • 4 msk rapsolja
  •  
  • Basilikayoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • ½ kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  •  
  • Baconinlindad kycklingfilé
  • 8 skivor bacon
  • 800 g kycklingfilé
  • ¾ krm svartpeppar

Beskrivning

    SÅ HÄR GÖR DU

    Sätt ugnen på 225 grader.

    Rostade rostfrukter: Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, timjan, salt, peppar och rapsolja. Tillaga rotfrukterna i ugn ca 30 minuter.

    Basilikayoghurt: Grovhacka basilikablad, pressa eller riv vitlök och rör ner i matyoghurten. Smaka av med salt och peppar.

    Baconinlindad kycklingfilé: Vira en baconskiva runt varje kycklingfilé och stek 2-3 minuter per sida så de får lite färg. Krydda med svartpeppar. Vrid ner temperaturen på ugnen till 150 grader. Ställ in filéerna i ugnen i 12-15 minuter eller tills de är genomstekta.

    Servera kycklingfiléerna med rostade rotfrukter och basilikayoghurt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.