Kycklingfilé i krämig balsamicosås Posted on 22/05/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
900 g
kycklingfilé
smör (lägg till SP för mängden du använder)
salt
peppar
3 dl
vatten
1 dl
matlagningsgrädde 13% (7 SP)
1 msk
kinisisk soya
2 msk
kycklingfond
1½ msk
crema di balsamico (1 SP)
150 g
philadelphiaost, light (10 SP)
salt
peppar
Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för valfritt tillbehör.
Beskrivning
Dela kycklingen på längden så du får två tunnare filéer av varje filé så går det fortare att steka.
Smörstek kycklingen med salt och peppar.
Vispa ur pannan med vatten och tillsätt fond, soja balsamico och grädde och låt puttra upp.
Sila såsen och häll tillbaka i pannan, rör i philadelphiaosten och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kyckligen och låt puttra ihop tillsammans på svag värme.
Servera med valfri potatisrätt och valfria grönsaker.
Rör ner balsamicoibacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp. Rör sist ner philadelphiaosten och låt såsen puttra på svag värme
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårördalingon. Stek i smör på båda sidortills dom är klara. Skiva löken istrimlor och stek i köttsaften från biffarnatills löken fått lite lagom med färg
Skivachampinjonerna, finhacka löken. Putsa fläskfilén och skär iskivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Skär baconetistrimlor och hacka löken. Mitt WW SmartPoints (BLÅ). Stek baconettills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Vispa ur pannan med vatten och tillsättfond, soja balsamico och grädde och låt puttra upp. Dela kycklingen på längden så du får två tunnare filéer av varje filé så går det fortare att steka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.