Salta och peppra kycklingen och bryn på båda sidor i olja tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform.
2. Sätt ugnen på 200°
3. Blanda vispgrädde, crème fraiche, senap, kycklingfond, honung, salt och peppar. Tänk på att osten som ska gratineras uppe på kycklingen är salt.
4. Häll gräddsåsen ovanpå kycklingen och strö riven ost över. Pudra till sist över lite paprikapulver. Stek klart kycklingen i mitten av ugnen i 25–30 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
5. Servera gärna kycklingen och såsen med ris eller pressad potatis och sallad.
Skär en fickaikycklingfilén. Fyll kycklingen med några skivor jalapeños och ost. Här kommer ett gott helgrecept, detta har viinteätitidag utan för någon vecka sen men det blev ju ett spara-recept såklart
baconlindadkycklingfilé med ugnsstekt potatis. Minafavoriter var Hanna LindbladochPauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litetexperiment som blev riktigt lyckat
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindadkycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tinaochskiva/strimlakycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.