Kycklingfilé i gräddig ost- och senapssås
catrineyngbro
catrineyngbro

Kycklingfilé i gräddig ost- och senapssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • – salt och peppar
  • – 1 msk olja
  • – 3 dl vispgrädde
  • – 1 dl crème fraiche
  • – 3 msk dijonsenap
  • – 2 msk konc kycklingfond
  • – 1 msk honung
  • – 200 g riven vällagrad ost, 31%
  • – 1 msk paprikapulver
  • Servering
  • – ris eller pressad potatis
  • – sallad

Beskrivning

    Salta och peppra kycklingen och bryn på båda sidor i olja tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform.
    2. Sätt ugnen på 200°
    3. Blanda vispgrädde, crème fraiche, senap, kycklingfond, honung, salt och peppar. Tänk på att osten som ska gratineras uppe på kycklingen är salt.
    4. Häll gräddsåsen ovanpå kycklingen och strö riven ost över. Pudra till sist över lite paprikapulver. Stek klart kycklingen i mitten av ugnen i 25–30 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
    5. Servera gärna kycklingen och såsen med ris eller pressad potatis och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.