Kycklingfilé i rosépepparsås Posted on 24/06/2021 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Kycklingfilé i rosépepparsås Posted on 24/06/2021 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 4 kycklingfiléer
  • smör (lägg till SP för mängden du tillsätter)
  • salt
  • peppar
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk Culiness (3 SP)
  • 1½ msk mjöl (1 SP)
  • 1½ dl matlagningsgrädde 13% (11 SP)
  • 1 buljongtärning
  • 3 dl vatten
  • några stänk soja
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 1½ tsk fransk senap
  • Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillbehör som ris/potatis eller servera med blomkålsris eller Rootpasta ris som är 0 SP.

Beskrivning

    Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar.
    Ansa och dela champinjonerna och stek i torr panna tills all vätska försvunnit.
    Avsluta med att ha i en klicka smör som får fräsa in i svampen nån min.

    Smält smöret i pannan (lägg kyckling och svamp åt sidan sålänge).
    Ta av pannan från plattan och rör ner mjölet.
    Blanda i grädden och vispa så att det inte finns några klumpar.
    Smula ner en buljongtärning och häll i mjölken.
    Ha i lite soja, mortlad rosépeppar och senap.
    Låt såsen koka upp.
    Låt den stå och småputtra ett par min.
    Smaka av med salt och peppar om det behövs.

    Servera med ris eller potatis och en blandad sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.