Kycklingfärsgryta
agnesss-1
agnesss-1

Kycklingfärsgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 1,5 st purjolök (ar)
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 klyfta(or) vitlök
  • 1,5 st röd chili
  • 1,5 msk rapsolja
  • 900 gram kycklingfärs
  • 3 msk fish sauce
  • 3 msk japansk soja
  • 7,5 dl kokosgrädde
  • 195 gram färsk bladspenat
  • 1,5 st lime
  • 3 krm salt
  • 3 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • 600 gram shiratakinudlar
  • 1,5 st lime

Beskrivning

    1. Finhacka purjolöken och skölj den noga. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och finhacka chili.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen genomstekt.
    3. Tillsätt purjo, ingefära, vitlök och chili och fräs ytterligare tills löken har mjuknat. Tillsätt fisksås, soja och kokosgrädde och låt puttra i 5 min.
    4. Tillsätt spenat och limesaft. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.
    Tillbehör:

    1. Koka upp vatten till nudlarna. Värm nudlarna 30 sek. Sila av vattnet och lägg upp nudlar och gryta i djupa tallrikar. Servera med en limeklyfta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.