1. Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.
2. Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.
3. Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.
4 kycklingfiléer1 gul lök1 vitlök solo½ burk grillad paprika i oljaca. Putsa kycklingfiléerna om det behövs3. Finhacka under tiden löken, vitlöken, paprikan och dela oliverna¨på mitten5. Lägg över kycklingfiléerna i en smord ungsform när de har fått fin färg6. Bred röran över kycklingen som ett täcke och ställ sedan in i ugnen i cirka 20 minuterIgår åt jag denna rätt tillsammans med lite Ratatouille. 4 kycklingfiléer
Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken. Fisk under frasigt täcke (4 port. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, tills fisken är fast och täcket fått fin färg
Under fisken gömmer sig smakrika grönsaker. Här kommer ett recept på en riktigt god fiskrätt. Den innehåller visserligen (den enligt mig dyra) créme fraiche ersättningen sour supreme, men den blev så god att det helt klart är värt det
Ugn 200º. Lägg sejfilen i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja
Skölj och dela purjolöken. Skala morötterna. Snoppa av sockerärtorna. Skär ned grönsakerna i mindre bitar. Blanchera (grönsakerna kokas snabbt i lättsaltat vatten i ca 1 min) grönsakerna i lättsaltat vatten
Lägg kycklingfileérna i en ugnssäker form. Häll såsen över kycklingen och paprikan. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.