Kyckling Shawarma
catrineyngbro
catrineyngbro

Kyckling Shawarma

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner Shawarma
  • 4-5 st kycklingfilé
  •  
  • Marinad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl ketchup
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 pressad citron
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)
  •  
  • Gör egen shawarmakrydda
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk korianderpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1/2 tsk mald cayennepeppar
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1/2 tsk mald kanel
  •  
  • Garnering
  • 2 paprikor i valfri färg
  • 1 stor gul lök

Beskrivning

    Gör såhär:
    Skär varje filé i tre bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl, täck formen ordentligt och ställ i kylen i minst 8 timmar, gärna 12 timmar. Innan det är dags att tillaga kycklingen låter du dem stå i rumstemperatur en stund.

    Värm ugnen till 200°. Skär paprika och lök i tunna strimlor och blanda med kycklingen och marinaden. Rör om väl och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 30 min. Öppna upp luckan några ggr och rör om i formen. Ta ut ur ugnen när kycklingen är klar, täck med folie och låt stå en stund i rumstemperatur, ca 15-30 min. Smakerna blandas och kycklingen blir saftigare om en får stå innan du skär upp den. HIT kan du förbereda din shawarma och tillaga vid senare tillfälle om du vill det.

    Lägg kycklingbitarna på en skärbräda och skär i tunna strimlor. Lägg på en plåt eller ugnsform tillsammans med lök- och paprikastrimlorna. Värm ugnen till 250° med grill funktion på. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min tills kycklingstrimlorna får färg och blir grillade. Servera direkt med sallad, pommes/bröd och vitlökssås.
    Libanesisk Toum är ett givet tillbehör tilll shawarma, recept på den hittar du HÄR!
    Lättbakat Orientalisk tunnbröd, recept hittar du HÄR!
    Kebabsås hittar du HÄR!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.