1 msk
shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)
Gör egen shawarmakrydda
1 msk
malen spiskummin
1 msk
korianderpulver
1 msk
vitlökspulver
1 tsk
kardemumma
1/2 msk
paprikapulver
1 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
malda kryddnejlikor
1/2 tsk
mald cayennepeppar
1 tsk
mald svartpeppar
1/2 tsk
mald kanel
Garnering
2 paprikor
i valfri färg
1 stor
gul lök
Beskrivning
Gör såhär:
Skär varje filé i tre bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Blanda väl, täck formen ordentligt och ställ i kylen i minst 8 timmar, gärna 12 timmar. Innan det är dags att tillaga kycklingen låter du dem stå i rumstemperatur en stund.
Värm ugnen till 200°. Skär paprika och lök i tunna strimlor och blanda med kycklingen och marinaden. Rör om väl och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 30 min. Öppna upp luckan några ggr och rör om i formen. Ta ut ur ugnen när kycklingen är klar, täck med folie och låt stå en stund i rumstemperatur, ca 15-30 min. Smakerna blandas och kycklingen blir saftigare om en får stå innan du skär upp den. HIT kan du förbereda din shawarma och tillaga vid senare tillfälle om du vill det.
Lägg kycklingbitarna på en skärbräda och skär i tunna strimlor. Lägg på en plåt eller ugnsform tillsammans med lök- och paprikastrimlorna. Värm ugnen till 250° med grill funktion på. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min tills kycklingstrimlorna får färg och blir grillade. Servera direkt med sallad, pommes/bröd och vitlökssås.
Libanesisk Toum är ett givet tillbehör tilll shawarma, recept på den hittar du HÄR!
Lättbakat Orientalisk tunnbröd, recept hittar du HÄR!
Kebabsås hittar du HÄR!
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Trä upp kycklingen på grillpinnarna. Grilla över direkt glöd runt om tills kycklingen är genomstekt och fått fin färg
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer
Krämig och god kyckling gratäng blev det idag. Bena ur kycklingen och tärna. Häll sedan över kycklingen. 1 st grillad kyckling. In med kycklingen i 15-20 min. 1 st grillad kyckling
Krydda kycklingfiléerna med peppar och bryn dem i stekpanna. CategoriesGratäng, Kyckling. 4 kycklingfiléer1 krm svartpeppar150 g rökt skinka3 dl creme fraiche2 tsk fransk senap2 dl riven lagrad ost½ dl finhackat kryddgrönt t ex Persilj Timjan, Basilika eller Oregano. Tagscrème fraiche, kycklingfiléer, rökt skinka, svartpeppar 40 e m. 4 kycklingfiléer
Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
800 g stekt kyckling i täringar. Blanda pesto, crème fraîche och gräddfil. Blanda med pastafjärilarna. Lägg övriga ingredienser i en stor skål och blanda med pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.