1 st
citrongräs eller 3 st limeblad- hackade i strimlor
2 msk
soja
2 msk
fisksås
2 msk
olja (välj mellan sesam-, kokos- eller rapsolja)
4 msk
palmsocker eller ljust råsocker (kan ersättas med honung)
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
korianderpulver
Jordnötssås
1 dl
osötad jordnötssmör med bitar
200 g
kokosmjölk
1
lök
1
vitlöksklyfta
1 tsk
finhackad ingefära
1 röd
chili (om du vill ha hetta annars uteslut)
1 tsk
röd curry eller sambal oelek
2 msk
palmsocker eller ljust råsocker (kan ersättas med honung)
1 msk
soja
Salt
Beskrivning
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden ordentligt och ställ åt sidan i 10-15 min. Skär kycklingen i bitar. Blanda kycklingen ordentligt med marinaden. Låt marineras kylen över natten eller minst 1 timme i rumstemperatur. Ju längre kycklingen får marineras desto godare blir den.
Om du använder träspett ska du först blötlägga dem i vatten 30 min. Trä på kycklingbitarna på spett och grilla på grillen eller i ugn. I ugn: Värm ugnen till 225° med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler och ställ på en plåt. Ta in mitt i ugnen och grilla i ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt. Ta ut och servera genast med nudelsallad, recept finns HÄR! eller med ris.
Jordnötssåsen: Hacka lök, vitlök, ingefära och chili. Stek i olja på medelvärme tills löken mjuknar. Tillsätt röd curry/sambal oelek och fräs några sekunder. Sänk värmen och vänd i jordnötssmör. Mixa samman allting med en mixer. Häll i kokosmjölk, socker, soja och salta efter smak. Koka upp såsen och låt puttra i ca 3-5 min, rör om ofta och ha koll så såsen inte bränns fast i botten av kastrullen. Om den känns för tjock kan du späda ut den med mer kokosmjölk. Servera såsen kall eller varm.
Putsa kycklingen och skär i remsor. Finhacka vitlöken och fräs den med curryn i lite matfett och tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop jordnötssåsen
Lchf Jordnötssåsmed stekt Kyckling. Idag blev det söndagsmiddag, med jordnötter och kyckling. Jordnötterna blev sås, och kycklingen, den bara åkte ner i stekpannan, jag använde innerfiléer idag
Börja med att skära kycklingen i bitar och bryn dem i smör. Sänk plattan och häll i kokosmjölk, sambal oelek limesaft och salt och vispa ihop den med en handvisp
Det blev kyckling i kokos och jordnötssåsmed ris. Saftig kycklinginnerfilé blandas i en sås gjord på kokosmjölk smaksatt med jordnötssmör, kokos, sambal oelek och röd currypasta
Vi hade jordnötssmör och kokosmjölk hemma - och mycket kycklingfilé. 3-4 portioner 300 g kycklingfilé 2-3 morötter 1 gul lök 1 burk kokosmjölk 2 dl grädde 3 - 4 msk jordnötssmör 1 - 2 tsk Chiligrillkrydda. 300 g kycklingfilé
Servera kycklingenmedjordnötssåsen, krispiga grönsaker, koriander och ångande varmt ris. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen
Idag gjorde jag en jättegod middag, kycklingmedjordnötssås och blomkålsris med kokos. Dela kycklingen på längden och stek en liten stund i stekpanna tills de får lite yta
Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Hettan i såsen kan du variera med sambal oelek. I går kväll gjorde jag en Kyckling i het jordnötssås som jag hittat receptet till på bloggen Viktorias Provkök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.