Kyckling och linsgryta
aphroditez
aphroditez

Kyckling och linsgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kyckling och linsgryta, 4 port
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ dl belugalinser (okokta)
  • 1 burk kikärtor
  • 2 msk kycklingfond
  • sambal olek och limesaft på en höft
  • salt
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen runt om i crockpotten eller i stekpanna på spisen. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Skiva löken och finhacka vitlöken. Lägg ner allt i crockpotten. Tillsätt alla torra kryddor och den rivna ingefäran. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, linser och fond. Låt gå på hög värme i 3 timmar. Tillsätt kikärtorna i grytan, smaka av med limesaft, sambal olek och salt och låt gå ytterligare en timme på hög värme.
  • Servera gärna med ris och naanbröd.

Beskrivning

    Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen runt om i Crock Pot-enheten eller i stekpanna på spisen. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Skiva den gula löken och finhacka vitlöken. Lägg ner i Crock Pot. Tillsätt de torra kryddorna och den rivna ingefäran. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, linser och fond. Låt gå på hög värme i 3 timmar. Tillsätt kikärtorna i grytan, smaka av med limesaft, sambal och salt och låt gå ytterligare en timme på hög värme.

    Servera gärna med ris och naanbröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.