Gör så här:
Ansa och skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Stek kyckling och lök på hög värme ca 5 minuter i oljan. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet. Hacka grönpepparn eller mortla. Tillsätt grädde, buljong, broccoli och grönpeppar till kycklingen. Låt allt småkoka tills broccolin börjar bli mjuk. Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och häll över kycklingen. Låt koka upp och bli tjockt. Spä med tex pastavatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
MittWW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Servera den krämigaparmesankycklingentillsammans med risochbroccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlornatillskycklingen får lite färg ochblir helt genomstekt
Strimlakycklingenoch fräs o olja med salt och peppar. Klyfta löken och skär broccolinibitar. Kasta gärna ner lite vattenkastanjer ochchampinjoner också
Dagens grill består av kycklingklubbor, kycklingvingarochkycklingfilé. Sötpotatis går väldigt väl ihop med kyckling, särskilt om kycklingen har marineratsiTeriyaki-sås
Grillakyckling, potatisochbroccoli, servera med såsen. Pensla kycklingfiléerna med grillolja. Blanda ihop olja, vitlök, soja ochhickory smoke, pensla potatisenochbroccolin runt om
*Skär kycklingenimindrebitar. Jag serverade till Blomkål ochBroccoli (Kokade upp lite av båda). Jag är verkligeninte gjord eller rättare sagt mina fötter gillarinte va ute ochspringa, känner migklumpig, rumpan och brösten dallrar plus alla dessa sneda trottoarer med gropar överallt gör så jag bara får ont i knäna och fötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.