1. Koka kycklingköttet i lite av hönsbuljongen i 15 min. Låt köttet svalna och skär det i små bitar.
2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skär av broccolibuketterna och hacka stjälkarna i små bitar.
3. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vitlök, purjolök och broccolihacket och fräs under omrörning ett par minuter. Häll på buljong och koka i ca 10 minuter.
4. Mixa soppan till en slät blandning. Häll i grädden och koka upp. Lägg ost och rör om tills osten har smält. Lägg i broccolibuketterna och sjud soppan ett par minuter. Lägg i kycklingköttet och smaka av med salt och peppar. Rör i persiljan
salt och peppar. Hacka upp paprika, lök och purjolöken, häll över detta i en skål sålänge. Dela kycklingen i önskad storlek, stek på dessa med salt och peppar, när dem fått sin färg så lägger du över dem i en ugnssäker form
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Den här rätten är lätt och snabblagad och framför allt väldigt god. Krämig kyckling med alla mina favoritsmaker såsom vitlök, soltorkade tomater, oliver, grädde och fetaost
Måste ut och göra ett par ärenden innan vi far mot Stockholm. Den blev jag bjuden på hos min kusin och hans fru för många herrans år sedan och den är fortfarande en favorit här hemma
Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dem med philadelphiaosten. Smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingfiléerna med blandningen och linda sedan bacon runt om dem
Man kollar på bilden och sedan på receptet och upptäcker ganska snart om recepten, verkar påhittade eller om bilden är tagen, av något helt annat bakverk
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.