- Sätt ugnen på 200 grader
- Dela kycklingfiléerna och stek i smör med salt och peppar, lägg i vitlöken mot slutet
- Skär sedan i tur kycklingen på tvären
-Blanda grädde, fond och tamarisoja i den tomma stekpannan och låt sjuda i 10 min
-Skiva salamin, mozzarellan och de soltorkade tomaterna och lägg det i en from tillsammans med kycklingen, häll över grädd blandningen
- Skiva tomaterna och lägg över kycklingen
- Låt stå i ungenen i 20-25 min
Tag ut formen och varva skivor av mozzarellaochsalami mellan kycklingbitarna. Kyckling i ugn. Skölj kikärtorna och blanda med rucola, champinjonerna, balsamvinäger samt salt och svartpeppar
Tag ut formen och varva skivor av mozzarellaochsalami mellan kycklingbitarna. Kyckling i ugn. Skölj kikärtorna och blanda med rucola, champinjonerna, balsamvinäger samt salt och svartpeppar
Pytsa i lite grädde eller cremefraiche i formen när du kör in kycklingen så har du en god skysås, annars är det gott med en kall vitlökssås till kucklan också
Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kycklinglårfiléer. Fick en vansinningt god kycklingrätt hos min vän som jag har längtat efter sedan vi var där
Kycklinglårfilé fylld medmozzarellaoch basilika, omlindade med bacon. Ikväll gjorde vi den från scratch, men du kan absolut förbereda den och fylla kycklingenoch lägga i formen
Vänd kycklingen först i mjöl, skaka av, vänd sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Panerat kyckling har jag aldrig gjort förut men det blev verkligen jättebra, ingen torr kyckling här inte
Kycklingen pryder än en gång tallriken. Servera med ruccola och en klick crème fraiche. • Lägg först på tomatskivorna, sen mozzarella skivorna, valnötterna och basilikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.