1. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna tillsammans med smör, hackad vitlök och salt och peppar. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i kycklingen och strössla över svamp. Salta och peppra. Ställ formen in i 25 minuter i 225°C.
2. Skär fetaosten till stavar och strimla rödlök och soltorkade tomater. Fördela ut fetaoststavarna över kycklingen och strössla över tomater och rödlök. Skyffla upp lite svamp ovanpå, krydda och ställ in i ytterligare 10-15 minuter. Kolla att kycklingen är ordentligt tillagad genom att skära ett snitt och kontrollera färgen på köttet.
3. Koka grönsakerna lätt i saltat vatten i cirka 8-10 minuter. Morötterna kan behöva lite längre tid än de övriga grönsakerna.
4. Blanda ihop creme fraiche med vatten, pressad vitlök och kryddor. Ringla allt över kycklingen och toppa med solrosskott.
Bryn kycklingen runt om i en stekpanna tillsammans med smör, hackad vitlök och salt och peppar. Fördela ut fetaoststavarna över kycklingenoch strössla över tomater och rödlök
Strimla kycklingfiléernaoch stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar. I efterhand kände jag att det hade varit gott med någon sås till, kanske en tsatsiki eller liknande så det är ett tips om du vill göra den här rätten, jag toppade med lite tomater och färsk basilika
Kycklingen åts med Blomkål o broccoligratäng. FetaostKyckling i spenat&ostsås. Dela varje kycklingfilé på längden, o skär små snitt i fileen, i te igenom
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Ringla lite oliv- eller rapsolja i en ugnsform och lägg i kycklingfiléernaoch krydda med valfria kryddor, jag använde en färdig kryddblandningen från Santa Maria med salt, peppar, vitlök och chili
Grillad kyckling på spenatbädd med rödbetor ochfetaost. Om du inte har marinerat kycklingen penslar du kycklingenmed soja, olja, salt och peppar strax innan den är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.