Kyckling med blomkålsris och currysås
igne.a
igne.a

Kyckling med blomkålsris och currysås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  •  
  • Kyckling
  • 8 st kycklinglår
  • curry, paprikapulver, vitlökspulver, torkad rosmarin
  • havssalt o peppar
  •  
  • Blomkålsris
  • 1 st blomkålshuvud
  • havssalt o peppar
  •  
  • Currysås
  • 4 dl kokosmjölk santa maria:s extra creamy
  • 2 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 krm torkad persilja
  • 0,5 krm lökpulver
  • 0,5 krm torkad rosmarin
  • 1 tsk arrowrotmjöl

Beskrivning

    Kyckling:
    Ställ ugnen på 225 grader. Krydda, salta och peppra kycklinglåren runt om.
    Lägg kycklinglåren i en stor långpanna med lite vatten i. Ringla över olivolja.
    Ställ in pannan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    Blomkålsris:
    Riv blomkålen eller mixa den i en matberedare.
    Lägg ner den rivna/mixade blomkålen i kokande vatten med salt. Låt vattnet koka upp igen och häll av vattnet genom en sil.
    Smaka av blomkålen med salt o peppar.
    Currysås:
    Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp medan du vispar. Koka tills såsen tjocknat något.
    Smaka ev. av såsen med mer salt,
    Servera direkt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.