1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform.
4. Fräs finhackad lök i smör i en liten kastrull tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på balsamvinäger, grädde, vatten och fond. Låt koka upp under vispning.
5. Häll såsen i formen med kycklingen, lägg tomaterna bredvid kycklingen och tillaga i ugn cirka 20 minuter. Kycklingens innertemperatur ska bli 67°.
6. Toppa eventuellt med färsk basilika och servera med kokt ris.
Per portion
Total
Energi
2234 kJ (534 kcal)
Fett
26,4 g
Kolhydrater
37,5 g
Protein
35,6 g
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.